Skip to content

Europese taalniveaus

Het Europees referentiekader (ERK) werd in 2001 ontwikkeld door de Raad van Europa en heeft sindsdien een belangrijke plek ingenomen in talenonderwijs. Het wordt wereldwijd toegepast bij het bepalen van het taalniveau van taalleerders. Het onderscheidt zes niveaus die lopen van basisgebruiker, naar onafhankelijke gebruiker, tot vaardige gebruiker. In 2020 is een nieuwe versie van het Europees Referentiekader verschenen. Je kunt de Nederlandse versie van de Companion Volume downloaden via de website van de Taalunie.

Basisgebruiker

A1

De taalgebruiker heeft de basistaalvaardigheden om op zeer eenvoudige wijze te communiceren. Het is hierbij van belang dat de andere persoon langzaam en duidelijk spreekt en geduldig is.

A2

De taalgebruiker heeft de basistaalvaardigheid om op eenvoudige wijze te communiceren.

Onafhankelijke gebruiker

B1

De taalgebruiker heeft de taalvaardigheid om de hoofdlijnen van standaardcommunicatie te begrijpen en kan zich uiten met betrekking tot bekende onderwerpen.

B2

De taalgebruiker heeft de taalvaardigheid om deel te nemen aan standaardcommunicatie.

Vaardige gebruiker

C1

De taalgebruiker spreekt de taal vloeiend met een uitgebreide kennis van woorden en uitdrukkingen.

C2

De taalgebruiker spreekt de taal vloeiend en heeft kennis van vaktermen en de vaardigheid om op allerlei wijzen op informatie te reflecteren, informatie samen te vatten en nuanceverschillen te herkennen.

Europese Dag van de Talen

Elk jaar op 26 september wordt samen met de Europese Commisie de Europese Dag van de Talen gevierd.

De Dag van de Talen is ingevoerd in 2001 op initiatief van de Raad van Europa.

Klik hier voor meer informatie en om deel te nemen aan georganiseerde activiteiten!

Advance yourself and travel beyond the horizon

Trainingsschema's

Samen met uw trainer maakt u een tijdsindeling die goed in uw agenda past.
Kiest u voor online training? Dan kunt u kiezen voor taalles met een duur van 1 uur, anderhalf uur of 2 uur of langer als de concentratie dat toelaat. Kiest u voor Incompany training? Dan kunt u kiezen voor taalles vanaf een duur van 2 uur per les.

Wilt u een intensieve trainingsweek waarin u de hele week met uw trainer aan de slag gaat om uw taal zo snel mogelijk onder de knie te krijgen? Dat kan! Laat ons uw wensen weten, dan kunnen we samen met u het gewenste trainingsmodel opzetten.

Individueel les of groepstraining

Alle leertrajecten kunnen zowel individueel alsook in groepvorm geboekt worden.

Een groepstraining kunnen we voor u opzetten als u samen met uw collega’s (of kennissen) dezelfde taaldoelen heeft en op hetzelfde taalniveau zit.
Vanaf 2 deelnemers per groep ontvangt u per persoon een cursuskorting. Deze korting stijgt, naarmate meer mensen deelnemen aan een groep. Per groep kunnen maximaal 8 cursisten deelnemen.

Geïnteresseerd?

Wilt u graag meer te weten komen over wat wij voor u of uw bedrijf kunnen betekenen? Stuur ons een e-mail, vul het contact- of offerteformulier in of bel met ons: