Skip to content

Incompany Dutch

Nederlands

De Nederlandse Taal

Nederlands, de officiële taal van ons land, verrijkt ook Suriname, Aruba, Curaçao, Sint-Maarten en delen van België met zijn klanken.

Wereldwijd spreken maar liefst 25 miljoen mensen deze taal als moedertaal, waardoor het Nederlands zich positioneert als een van de 40 meest gesproken talen ter wereld.

De rijkdom van de Nederlandse taal ligt in haar vermogen tot vernieuwing: door continu nieuwe samenstellingen en afleidingen te creëren, groeit het aantal woorden onbeperkt. De indrukwekkende Taaldatabank van het Instituut voor de Nederlandse Taal illustreert dit met een archief van meer dan 60 miljoen woorden.

Taalcursus Nederlands voor Bedrijven

Op zoek naar de perfecte Nederlandse taaltraining voor teams? Van harte welkom bij IncompanyLanguages! Flexibele taalcursussen die aansluiten op leerwensen en bedrijfsdoelen kunnen in elke provincie worden geboekt. Of er nu gekozen wordt voor online lessen of trainingen direct op de bedrijfslocatie, vooruitgang onder begeleiding van een gediplomeerde en toegewijde docent wordt gegarandeerd. Een scala aan leertrajecten is beschikbaar, speciaal ontworpen om de taalvaardigheden van werknemers naar een hoger niveau te tillen en hun professionele groei te stimuleren.

Taaltrainingen bij IncompanyLanguages

IncompanyLanguages biedt dynamische zakelijke taaltrainingen in Nederland. De trainingen kunnen gevolgd worden op de (bedrijfs-)locatie of online, afhankelijk van de voorkeur. In de lessen wordt de stof via direct toepasbare instructies aangereikt, wat resulteert motiverende en inspirerende taallessen. Dankzij de expertise en praktijkgerichte aanpak van de taaltrainers worden taalvaardigheden effectief verbeterd, waardoor werknemers met vertrouwen en efficiëntie kunnen communiceren in hun professionele omgeving. Bij boekingen via IncompanyLanguages profiteren bedrijven van de laagste-prijsgarantie.

Taalcursus NT2 op de Werkvloer

In het Nederlandse bedrijfsleven vindt communicatie vaak in het Engels plaats. Toch is het voor buitenlandse werknemers essentieel om voldoende kennis van de Nederlandse taal te hebben. Dit is niet alleen waardevol op de werkvloer, maar ook in het dagelijkse leven. Met een taaltraining NT2 op de werkvloer verbeteren werknemers met elkaar hun taalvaardigheden onder begeleiding van een deskundige docent, zodat zij volwaardig kunnen deelnemen aan de Nederlandse samenleving. Hierdoor wordt niet alleen de werkprestatie verbeterd, maar ook de integratie in de dagelijkse omgeving bevorderd.

Bij IncompanyLanguages leer je Snel en Efficiënt – op Locatie of met een Online Privédocent

Test uw Kennis

Je taalkennis van de Nederlandse taal kun je testen via Nederlandse taaltest. De Nederlandse taalvaardigheden kunnen op zeven onderdelen worden getest. Het resultaat verschijnt direct na afloop op het scherm en geeft inzicht in het je taalniveau.

Examen Mogelijkheden

Wie graag een erkend certificaat der Nederlandse taal wil behalen na afloop van de training, kan zich inschrijven voor een Certificaat Nederlands als Vreemde Taal. Toetsen vinden plaats op niveau A2, B1, B2 en C1.

Ook is het mogelijk om je aan te melden voor de Staatsexamens NT2.
In programma 1 worden alle taalvaardigheden getoetst op B1-niveau en in programma 2 worden de taalvaardigheden getoetst op B2-niveau. Klik hier om aan te melden.

Bezoektips

De Taalunie is een dynamische organisatie die het beleid voor het Nederlands ontwikkelt en stimuleert in Nederland, Vlaanderen, Suriname en in de wereld. Ze zorgen ervoor dat de standaardtaal optimaal beschreven en gebruikt kan worden. Daarnaast bieden ze taaladvies en werken ze samen met wetenschappelijke en maatschappelijke organisaties aan technologische hulpmiddelen. Ze bevorderen ook het gebruik van begrijpelijke taal en ze hebben een interessante nieuwsbrief.

Voor wie op zoek is naar een leuke vereniging voor taalliefhebbers en professionals, kan Onze Taal interessant zijn. Zij bieden informatie en advies over de Nederlandse taal via diverse kanalen, waaronder een tijdschrift, website en nieuwsbrieven. Zij richten zich op het bevorderen van interesse en kennis over de Nederlandse taal onder een breed publiek.

Tip: E-book Communicatie Succes

E-book CommunicatieSucces is een cursus over sociale en communicatieve vaardigheden, onderhandelingsstrategieën, presenteren en spreken voor publiek.

Zou je graag beter omgaan met en minder last hebben van spreekangst? Wil je graag communicatie- en onderhandelstrategieën aanleren? 

Bekijk hier de informatie over dit e-book.

NT1 of NT2? Onze Docenten Staan Klaar!

Wil je graag meer weten van woordsoorten, je kennis uitbreiden met betrekking tot taalontleding, zowel taalkundig als redekundig, voor een groter taalbegrip? Of heb je juist niets met grammatica, en wil je enkel dolgraag met je collega’s kunnen communiceren in de bedrijfskantine?

Neem vandaag nog contact op met jouw lestijdopties en we koppelen je aan een native speaker topdocent! Samen met jou gaat jouw gediplomeerde taaltrainer, zorgen dat jij jouw taaldoelen bereikt en jij dit direct kunt toepassen bij je werkzaamheden op de werkvloer of privé.

Open de Deuren naar de Samenleving – Meld je Aan voor een Cursus Nederlands

Online of op locatie

Bij IncompanyLanguages kunt u ervoor kiezen om een trainer bij u op locatie te ontvangen of de Nederlandse taaltraining online te volgen. Hierdoor hoeven uw werknemers zich niet te verplaatsen en besparen ze een hoop reistijd. Al onze trainers spreken de Nederlandse taal als moedertaal of beheersen dit niveau. Daardoor garanderen we kwalitatieve taallessen.

Individueel les of groepstraining

Nederlandse taalcursussen zijn zowel individueel als in groep te boeken. De groepslessen zijn bijvoorbeeld gunstig wanneer werknemers hetzelfde taaldoel en -niveau hebben en dit samen willen verbeteren. 

Geïnteresseerd?

Wenst u meer informatie over onze Nederlandse taalcursussen en de verschillende leertrajecten die wij aanbieden? Neem dan contact met ons op via één van de contactmogelijkheden. IncompanyLanguages denkt graag met u mee en geeft u advies op maat.